FIFA 12 megjelenés

A focis játékok rajongói már tudhatják: nem telhet el egyetlen év sem anélkül, hogy új FIFA epizód jelenne meg. Idén sincs ez másként, csupán szeptemberig kell várni…

Egy sportjátéknak nem könnyű évről-évre megújulni, hiszen a játék szabályai adottak, azokon nem változtathatnak, csak a „körítésen”. A FIFA sorozat azonban ismét véghezvitte a lehetetlent, és felülmúlta önmagát – a minden eddiginél tartalmasabb FIFA 12 Xbox 360 tele van újdonságokkal, és szinte minden egyes játékelem óriási fejlődésen esett át. A legszembetűnőbb természetesen a továbbfejlesztett grafika, melynek hála a FIFA 12 PC kétségtelenül a jelen generáció egyik legszebb focis játéka, az új kameranézet pedig még jobb rálátást biztosít a pályán zajló eseményekre.

A Pro Player Intelligence bevezetésével játékostársaid még valósághűebben viselkednek, és úgy érezheted, mintha valódi játékosokból állna a csapatod. A gép által irányított focisták folyamatosan figyelemmel kísérik egymás teljesítményét, erősségeit és gyengeségeit, és ennek megfelelően játszanak. Hogy egy gyakorlati példát említsek: ha például Peter Crouch elsősorban fejelésben jó, akkor társai gyakrabban fognak neki fejre ívelünk. Ez az apróság sokkal gördülékenyebbé teszi a mérkőzéseket, és nem kell azon bosszankodnod, hogy csapattársaid rosszul játszanak!

Az új FIFA Impact Engine, mely az ütközésekért felel a játékmenetre és a látványvilágra egyaránt nagy hatással van. Az általad irányított játékos magassága, ereje, lendülete és sebessége mind-mind befolyásolja egy esetleges ütközés kimenetelét, így a különböző cselek és becsúszások minden eddiginél realisztikusabbra sikerültek. Mostantól nem elég az egyes játékosok tulajdonságai alapján választani, hanem a testfelépítést is érdemes megfigyelni – lehet, hogy egy ilyen apróságon múlik a csapatod győzelme…

Természetesen visszatérnek a sorozatban már-már hagyományosnak számító játékmódok is. Karriermódban egy választott csapat menedzsereként bizonyíthatsz, a „Be a Pro” módot választva egy kezdő játékosból faraghatsz profi focistát, de emellett a változatos többjátékos mód is hosszú hetekre, hónapokra lekötheti a focirajongókat.

Ahogy már megszokhattuk, a FIFA 12 PS3 is magyar nyelven kerül a boltokba. Hajdú B. István és Faragó Richárd kommentálása rengeteget hozzátesz a játék hangulatához, a két veterán kommentátor szövegei mellett egyszerűen nem létezik olyan, hogy „unalmas meccs”!

A FIFA 12 megjelenés: szeptember 30-án kerül a boltok polcaira, és szinte minden konzolra megjelenik: a PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, 3DS, és PSP mellett még a PlayStation 2 játékosairól sem feledkeztek meg!

Tovább